16.11

Mercedes-Benz Actros святкує 25-річчя!

Компанія «АвтоКапітал», генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні (Корпорація УкрАВТО) відзначає 25-річний ювілей флагмана вантажної лінійки – Mercedes-Benz Actros!

 

 

Із самого початку виробництва Actros послідовно проходив оновлення протягом чверті століття, покращуючи показники ефективності, безпеки, надійності та комфорту, а віднедавна — й електромобільності.

  • На сьогоднішній день п’ять поколінь преміального великотоннажного вантажного автомобіля Actros для магістральних перевезень працюють по всьому світу.
  • Завдяки запровадженню інновацій Mercedes-Benz Actros встановлює нові стандарти, починаючи з 1996 року.
  • Численні технологічні інновації, такі як перша допоміжна система екстреного гальмування, що автоматично реагує на перешкоди, система допомоги при повороті Sideguard Assist чи система напівавтономного руху Active Drive Assist (ADA 2) другого покоління, були вперше представлені в Actros.
  • У жовтні 2021 року розпочато серійне виробництво нового eActros з повністю електричним приводом для великотоннажних розвізних перевезень.
  • Керівник відділу маркетингу, продажу та сервісу Mercedes-Benz Trucks Андреас фон Вальфельд (Andreas von Wallfeld): «Вже протягом чверті століття Actros залишається флагманом нашого портфоліо продуктів. Більше 1,4 мільйона екземплярів цієї преміальної моделі, реалізованих по всьому світу, є яскравим свідченням надзвичайно задоволених клієнтів».

 

Паливна економічність, експлуатаційна доступність автомобіля, комфорт і безпека водія та усіх інших учасників дорожнього руху, є ключовими факторами, що впливають на вибір транспортних компаній кращого автомобіля для свого автопарку. Двадцять п'ять років тому Mercedes-Benz визначив новий напрямок завдяки Actros, насамперед — у сфері магістральних та розвізних перевезень. Перше покоління, старт виробництва якого у 1996 році було присвячено 100-річному ювілею вантажного автомобіля, винайденого Готтлібом Даймлером у 1896 році, ознаменувало початок лінійки моделей, яка й досі є лідером свого сегменту ринку. Той факт, що кожне покоління Actros відзначалося титулом «Міжнародний вантажний автомобіль року», який надають автомобільні журналісти з усієї Європи, що спеціалізуються на вантажному автотранспорті, свідчить про видатний успіх цієї моделі. Відповідно до правил конкурсу, титулом щорічно нагороджують вантажний автомобіль, який забезпечив максимальний внесок у впровадження інновацій у сфері автомобільних перевезень, спрямованих на підвищення ефективності, зниження рівня викидів, покращення безпеки, ходових якостей та комфорту транспортних засобів.

 

Встановлені нові стандарти

 

Починаючи з 1996 року, кожне покоління Actros було взірцем у сфері безпеки, оптимального споживання палива, використання комунікаційних можливостей та комфорту. Actros 1 виділявся гальмівною системою з електронним управлінням (EBS, electronic brake system), повністю автоматичним перемиканням передач, CAN-шиною та кабіною Megaspace з рівною підлогою. Відмінними рисами Actros 2 були адаптивний круїз-контроль, система допомоги при екстреному гальмуванні Active Brake Assist, система контролю смуги руху Lane Keeping Assist, трансмісія Powershift та нова концепція зберігання речей. Actros 3 отримав вражаючу функціональність, зокрема датчик світла і дощу, вдосконалену систему допомоги при екстреному гальмуванні Active Brake Assist і оновлену трансмісію Powershift. Надалі Actros 4 встановив нові стандарти завдяки впровадженню нового покоління двигунів, що відповідають стандарту Euro VI, круїз-контролю з підтримкою GPS, системі предиктивного керування трансмісією, додатково удосконаленій системі допомоги при екстреному гальмуванні Active Brake Assist 4 з функцією виявлення пішоходів, а також системі допомоги при повороті праворуч Sideguard Assist.

 

 

Новий Actros — світова прем’єра, помножена на чотири

 

Actros 5, випуск якого було розпочато у 2018 році, ознаменувався чотирма прем'єрами світового рівня. Із впровадженням Active Drive Assist (ADA) розпочалося серійне виробництво першої у світі системи напівавтономного руху другого покоління. За певних умов система ADA активно допомагає водієві у керуванні вантажівкою, контролюючи його переміщення в поздовжньому та поперечному напрямках, і здатна автоматично підтримувати дистанцію до автомобіля попереду, а також контролювати керування кермом при дотриманні необхідних для роботи системи умов, таких як достатній радіус повороту або чітко видима дорожня розмітка. Додатковий захист пішоходів забезпечує система екстреного гальмування Active Brake Assist 5, яка здатна виконувати гальмування до повної зупинки при виявленні людей, що рухаються. Крім того, вантажівка вперше була позбавлена ​​зовнішніх дзеркал заднього виду. Натомість до переліку стандартного обладнання моделі Actros було включено систему камер зовнішнього огляду MirrorCam. Четвертою світовою прем'єрою став робочий простір водія: система Multimedia Cockpit нового Actros складається з двох великих кольорових дисплеїв, розташованого за кермовим колесом основного кольорового дисплея та додаткового дисплея у вигляді сенсорного екрану. Починаючи з червня 2021 року, для останнього покоління Actros як опція пропонується система напівавтономного руху Active Drive Assist другого покоління (ADA 2). Допоміжна функція Emergency Stop Assist, яка входить до її складу, може ініціювати аварійну зупинку у випадку, якщо водій більше не контролює кермо, незважаючи на візуальні та звукові попередження. Крім того, з червня 2021 доступна система Active Sideguard Assist. Ця вдосконалена система допомоги при повороті тепер не просто попереджає водія про наявність пішоходів, що рухаються, або велосипедистів з боку другого водія: якщо водій вчасно не реагує на попередження, ініціюється автоматичний маневр гальмування при поворотах на швидкості до 20 км/год до повної зупинки автомобіля.

 

Флагманом лінійки Actros останнього покоління є представлена цього року модель Actros L, до особливостей якої належать покращена звукоізоляція просторої та комфортної кабіни, покращена посадка та доступні як опція світлодіодні фари головного світла з оновленим дизайном.

 

Спеціальні моделі з «вау»-ефектом

 

Для професійних водіїв, які люблять інновації, а також для вантажоперевізників, які управляють автомобілями самостійно, живуть у своїй вантажівці і цінують унікальний стиль та високий рівень комфорту, компанія Mercedes-Benz Trucks разом із серійними моделями регулярно випускає обмежені серії спеціальних моделей Actros, наприклад  — Actros у версії Black Liner і White Liner, Edition 1, або Edition 2. Завдяки розширеному вибору оснащення інтер'єру та екстер'єру та особливим елементам дизайну ці автомобілі незмінно вирізняються унікальним характером та високим ступенем упізнаваності.

 

 

eActros: заряджений та готовий

 

У 2021 році з виходом eActros для компанії Mercedes-Benz Trucks почалася нова ера. Перший серійний електричний вантажний автомобіль із трипроменевою зіркою, створений спеціально для великотоннажних розвізних перевезень, був представлений світовій громадськості наприкінці червня 2021 року. Технологічним «серцем» автомобіля є його система приводу із двома інтегрованими електродвигунами та двоступінчастою трансмісією. Два двигуни забезпечують вражаючу плавність ходу та видатні динамічні характеристики автомобіля, тоді як тихий електропривід без локальних викидів означає, що цю вантажівку можна використовувати в тому числі для нічних доставок та в центральних районах міст, на території яких діє заборона руху автомобілів з дизельними двигунами. eActros є яскравим свідченням зусиль Mercedes-Benz Trucks, спрямованих на створення автотранспорту з нейтральним балансом локальних викидів CO₂.

 

Додаткова інформація про Mercedes-Benz доступна онлайн:
www.media.daimler.com, www.mercedes-benz.com и www.daimler-truck.com